Moraira presenta als seus cÓrrecs festers de Moros i Cristians durant el Mig Any

12/2/2019


2 de desembre de 2019.  Moraira va acollir el passat cap de setmana la presentació de càrrecs de les seues festes de Moros i Cristians durant la celebració del Mig Any. Enguany el capità cristià és el més jove de la història d'aquestes festes, perquè té tan sols 7 anys.

El capità cristià, de la filà Conqueridores, és Sento Alaminos Carles, i amb tan sols 7 anys d'edat assumirà aquesta responsabilitat i passarà a la història dels Moros i Cristians. El bàndol moro encara no ha anunciat qui seran el seu capità, la filà que ostenta la capitania és Califes Abassies.

La presentació de càrrecs va ser el primer acte oficial de la recentment elegida presidenta de la Junta Central, Carla Beltrán de la filà Almoraima, en ell es va donar a conéixer els noms dels quals seran el vicepresident i la comptadora de la Junta, José María Vallés de Almogavares i Pilar Vallés d'Hosts del Cid. L'antic president, Victor Oller, va aprofitar aquest acte per a acomiadar-se de tots els festers.

“Un any més els festers demostren la importància de les nostres festes de Moros i Cristians, unes festes que són símbol de la nostra Comunitat. Voldria destacar i agrair la valentia a l'hora d'assumir el càrrec de capità a Sento Alaminos, i a l'actual presidenta, Carla Beltrán, perquè tots dos destaquen per ser la seua joventut dins d'aquestes responsabilitats”, ha comentat Aitor Llobell, regidor de Festes.