Teulada Moraira commemora el Dia Internacional per l'eliminaciˇ de la violŔncia contra les dones

25/11/2019


25 de novembre de 2019. L'Ajuntament de Teulada Moraira ha commemorat hui el Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones. A les 12.00 hores en la plaça de l'Ajuntament s'ha llegit el manifest institucional i durant el dia s'han realitzat activitats en l'IES. En les pròximes setmanes la regidoria d'Igualtat ha organitzat diferents accions.

El manifest, que ha sigut llegit per la regidora d'Igualtat, Mamen Botija, era el reflex de la declaració institucional a la qual es van sumar tots els grups polítics de la localitat en el passat ple. En ell s'ha recordat a les víctimes i s'ha instat a la resta d'administracions publiques a revisar i modificar la legislació en aquesta matèria.

El Consistori ha remarcat el seu compromís per la prevenció de la violència masclista i la desigualtat. De fet, la regidoria d'Igualtat ha posat en marxa una campanya divulgativa de conscienciació que busca la reacció de la ciutadania davant actituds i comentaris masclistes.

A més, els alumnes de l'IES Teulada han organitzat diferents activitats de repulsa i conscienciació davant la violència masclista com una concentració, una performance i la lectura d'un manifest elaborat per ells. Després s'han desplaçat fins a l'Ajuntament per a la lectura del manifest oficial.

Les activitats continuaran demà, dimarts 26 de novembre, amb la xarrada ‘Prevenció de la Violència de Gènere en l'adolescència’ impartida per membres de la Policia Local i de Serveis Socials en l'IES.

Del 2 al 13 de desembre el personal de l'Ajuntament de Teulada rebrà una formació ‘Aplicació de la Igualtat de Gènere a l'Administració Local’.