Teulada Moraira, contra la violŔncia contra les dones

22/11/2019


L'Ajuntament de Teulada Moraira va aprovar ahir una declaració institucional contra la violència masclista de forma unànime per tots els grups del plenari. El Consistori, a través de la seua regidoria d'Igualtat, ha elaborat una campanya de conscienciació i algunes activitats per a commemorar el 25 de novembre Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

 Igualtat ha posat en marxa una campanya de conscienciació que no solament estarà activa durant aquestes dates, sinó que s'anirà repartint al llarg de l'any amb l'objectiu que la població prenga consciència de la importància d'implicar-se en matèria de violència de gènere des dels primers indicis. Es busca la reacció quan es veja que algú en la seua presència fa comentaris masclistes i recalcar la importància de l'educació de les noves generacions per a inculcar-los un comportament més respectuós i igualitari amb la finalitat de previndre comportaments que poden acabar derivant en els abusos i, en major grau, assassinats, que veiem constantment cap a les dones pel mer fet de ser-ho.

 La campanya està composta per cartells que es distribuiran per diferents àmbits i xapes i gots als quals es donarà ús durant els actes festius del municipi. La campanya s'ha desenvolupat en castellà, valencià i anglés.

 A més, per a commemorar el 25 N els edificis municipals romandran il·luminats en color violeta fins dilluns que ve, dia en què es llegirà un manifest institucional a les 12.00 hores. Aqueix matí l'IES Teulada ha organitzat diferents activitats contra la violència contra les dones. El dimarts, 26 de novembre, membres de la Policia Local i de Serveis Socials, donaran una xarrada informativa en l'IES ‘Prevenció de la Violència de Gènere en l'adolescència’.

Del 2 al 13 de desembre el personal de l'Ajuntament de Teulada rebrà una formació ‘Aplicació de la Igualtat de Gènere a l'Administració Local’.