Teulada Moraira celebra el Dia Universal del Xiquet fomentant els drets dels menors

18/11/2019


18 de novembre de 2019. L'Ajuntament de Teulada Moraira celebrarà el Dia Universal del Xiquet, que es commemora cada any el 20 de novembre, amb diferents accions que posen en valor els drets dels menors. La Regidoria d'Infància, dirigida per Aitor Llobell, ha posat en marxa activitats per als estudiants dels centres d'ensenyament primari CEIP Sant Vicent Ferrer i CEIP Cap d’Or.

En el CEIP Sant Vicent Ferrer es treballa sobre els drets dels xiquets desenvolupant activitats diàries, amb diferents consignes. El dilluns es treballa sobre el dret a tindre nom i nacionalitat, l'alumnat portarà un cartell amb el seu nom i la seua nacionalitat al col·legi; el dimarts es reivindica el dret a la igualtat i no discriminació i els xiquets portaran pintat en la cara el símbol de l'igual. El dret a l'alimentació es treballarà el dimecres, l'alumnat haurà de portar un esmorzar saludable; el dijous aprendran sobre el dret a jugar portant un joguet a l'escola per a ser donat a la Vega Baixa amb la campanya que realitza l'IES Teulada. Finalment, el divendres el dret a treballar serà el dret a la felicitat, i caldrà portar un somriure pintat.

 El CEIP Cap d’Or farà el propi i a les seues aules es treballarà de forma diària els valors per al divendres exposar tot el col·legi de forma conjunta els treballs realitzats.  Seguint aquesta línia, les instal·lacions escolars comptaran amb un cartell amb els 7 drets fonamentals a les portes principals. La Regidoria vol animar a inundar les xarxes amb fotos davant del mural i l'etiqueta #DretASerXiquets. A més, l'Ajuntament realitzarà una publicació diària amb un cartell dels valors i una xicoteta explicació.

Dimecres que ve l'alumnat de tercer fins a sisé acudirà a l'Auditori per a gaudir d'un concert de piano que tractarà la temàtica de la cultura i el continent tocant les diferents danses típiques del món, en aquest acte intervindran els Consellers del Consell d'infància per a explicar als seus companys el treball realitzat per aquest organisme, així com el regidor i l'equip tècnic de l'àrea, Aitor Llobell i Monica Cortés que explicaran els drets fonamentals.

Llobell vol agrair la implicació dels col·legis en aquesta tasca, així com animar que es participe en la campanya ‘Dret a ser xiquet’ i que les famílies s'impliquen treballant a casa els diferents drets que els menors tenen pel fet de ser-ho.