Teulada Moraira celebra el seu primer "Consell de la infÓncia" d'aquest curs

15/11/2019


15 de novembre de 2019. El ‘Consell de la infància’ de Teulada Moraira va celebrar ahir la seua primera sessió del curs 2109-2020, una data triada amb la seua proximitat al Dia Universal del Xiquet que se celebra el pròxim 20 de novembre. Aquest primer Consell va servir per a renovar els càrrecs dels xiquets, donar la benvinguda als que s'integren per primera vegada i escoltar els seus suggeriments per a millorar la localitat. 

El ’Consell de la infància’ es reuneix una vegada al mes per a debatre sobre les necessitats que té el municipi per als xiquets, està format per l'alumnat de cinqué de primària en el seu primer any, alumnat de sisé, segon any, i alumnat de primer i segon de l'ESO com els més veterà. Aquest òrgan municipal és la base del segelle Ciutat Amiga de la Infància d'UNICEF que sustenta Teulada Moraira.

Al ‘Consell de la infància’ van acudir l'alcaldessa, Rosa Vila i el regidor d'Infància, Aitor Llobel, els qui van inaugurar aquesta primera sessió i van participar de forma activa en el debat i les edils de Benestar Social i Serveis, Mamen Botija i Mª José Vidal.

La sessió va començar amb la presa de seients en el Saló de Plens per part dels ‘consellers veterans’; per a aconseguir el seient que ocupen els diferents regidors a la sala, els menors han hagut de respondre a diferents preguntes, definir que és el Consell i la importància d'aquest. Una de les respostes més destacades va ser la d'un dels integrants: “el Consell de la infància serveix perquè els majors facen alguna cosa que no fan mai, escoltar als xiquets”.

L'acte va finalitzar amb el lliurament de diplomes als 10 nous consellers i conselleres i amb un debat entre els infants i els polítics assistents, el qual va concloure amb la reivindicació per part dels menors de la necessitat de nous espais d'oci per a ells, la reparació d'instal·lacions escolars o un mitjà de transport que unisca Teulada i Moraira.

 “M'alegra saber que comptem amb un Consell compost per xiquets i xiquetes amb tantes ganes per aportar idees per a millorar el nostre municipi, feu vostres demandes i sereu escoltats, però també feu un seguiment per a veure si complim la nostra paraula”, va comentar l'alcaldessa, Rosa Vila. Per la seua part el regidor de l'àrea d'Infància va voler remarcar el seu compromís amb aquest organisme per a donar-li la veu i l'espai que mereixen.