Hui fa 30 anys del mÝtic concert de Mecano a Teulada

30/8/2019


Fusió Musical ret homenatge a este concert històric


Hui 30 d'agost, és el 30 aniversari del mític concert que va realitzar Mecano l'any 1989 a Teulada. Un acte organitzat per la comissió de Sant Vicent Ferrer de l'any 1990, en col·laboració amb la regidoria de festes de l'Ajuntament de Teulada, aprofitant el moment àlgid del grup madrileny. Un concert que ha fet història i és recordat per la ciutadania a causa de la gran repercussió que va tindre. Un espectacle insòlit dins del municipi, congregant més de 10.000 espectadors en l'estadi Ricardo Benavent.
Aquella nit, Teulada va viure l'actuació del trio musical, un dels concerts que es va realitzar en el seu Tour: Descans Dominical. Una gira tan reeixida com el disc al qual fa a referència. Des de la publicació de l'àlbum Descans Dominical al maig de 1988 i fins a la finalització de la seua promoció, en l'estiu de 1989, l'àlbum va vendre més d'1.300.000 còpies només a Espanya, motiu pel qual el Ministeri de Cultura va atorgar a Mecano un premi inèdit fins a aquell moment i que no s'ha tornat a atorgar a cap altre artista fins hui, valorant de manera especial l'aportació del grup a la música popular espanyola en particular i a la cultura en general.
A més, el grup també aconsegueix dos esments en el Llibre Guinness dels Rècord com el grup més venedor de discos en el mercat espanyol (amb més de cinc milions de còpies només a Espanya) i com el grup musical que més setmanes es va mantindre en les llistes de vendes, amb un total de 83 setmanes consecutives. També entren en la prestigiosa Latin Billboard, aconseguint el segon lloc.
Per tot això, l'agrupació local Fusió Musical vol celebrar el 30 aniversari d'aquest esdeveniment amb un concert titulat “Recordem Mecano”, amb l'objectiu de rememorar el fenomen social que va suposar aquest grup i fer un homenatge a aquest concert que ha marcat a una generació i la història del nostre municipi. El concert es realitzarà el dissabte 28 de setembre de 2019 a les 23 hores en la “Plaça dels Porxes”. Organitzat per Fusió Musical i la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Teulada, un esdeveniment que comptarà amb la interpretació en directe dels temes musicals més coneguds del grup madrileny i la intervenció de persones del municipi que van ser protagonistes d’aquell concert mític.
Un esdeveniment del que podrem continuar tenint més informació a través de les pàgines i xarxes de l'agrupació: “Fusió Musical”