Teulada viurÓ la XXXVI ediciˇ de la Festa del Moscatell

26/8/2019


La presidenta de l'ACAT, Mila Bisquert, i el regidor de Cultura, Alejandro Llobell, han presentat en el dia de hui la programació de la tradicional Festa del Moscatell. Una celebració tradicionalista que mescla cultura, agricultura i festa.
Mila Bisquert ha començat la seua intervenció dient: "la Festa del Moscatell és un esdeveniment que porta 36 anys apostant per la tradició i la identitat del nostre poble". Després s'ha presentat la programació que començarà a partir del dimarts 27 d'agost amb l'exposició fotogràfica "Miratges del Moscatell de Teulada V”.
Entre els esdeveniments es destaca la celebración de la "IV Mostra Curts de Moscatell" els dies 28, 29 i 30 d'agost. Com a novetat es realitzarà en l'Auditori Teulada Moraira. La presidenta de l'ACAT, ha mencionat la gran qualitat d'esta mostra, ja que en edicions passades els curts que es van poder visualitzar després han estat nominats als Goya o han aconseguit prestigiosos premis.
El gros de la celebració serà el dissabte 31, tot un dia dedicat a esta festivitat. Diferents actes com "L'experiència amb el Moscatell" que comptarà amb una caravana de diferents associacions que es traslladaran des de la cooperativa fins al riurau del Bancal Roig, on es podrà gaudir d’ un dinar de germanor i l'actuació del Grup de Danses Font Santa.
A la vesprada serà la Cavalcada del Moscatell que recorrerà el municipi amb la música de la Colla el Falçó i finalitzarà en la Glorieta de l'Ermita de Sant Vicent Ferrer, ací es celebrarà el tradicional concurs de raïm i acabarem el dia amb sopar popular i l'actuació de l'orquestra "People Band". Per a finalitzar, Mila ha volgut agrair la col·laboració de totes les associacions municipals participants : Colla Falçó, Grup de Danses i Carreters Alejandro Morell entre altres.
Per la seua part el regidor de Cultura ha agraït la tasca de l'ACAT i de les associacions municipals, ja que la Festa del Moscatell és una realitat gràcies a la seua tasca. Alejandro ha exposat la importància històrica del moscatell: "la vinya a la Marina Alta no sols forma part de la nostra agricultura, també és part de la cultura territorial i idiosincràsia”
Per finalitzar han volgut convidar a tota la ciutadania tant local com visitant a participar dels actes programats, a gaudir de la terra i els seus productes.

PROGRAMA