Actualitat

Comunicat Ajuntament Teulada Moraira11 abril 2020L'Ajuntament de Teulada Moraira vol desmentir el comunicat emés per l'Associació “SOS Moraira”, en el qual s'acusa el Consistori de cometre un delicte mediambiental a la platja del Portet a causa d’ un abocament.

 En primer lloc, aquest abocament d'aigües fecals no porta “pràcticament un mes” tal com s'al·lega des de l'associació. La Policia Local patrulla la zona diverses vegades per setmana, i no s'havia detectat cap abocament.

 En segon lloc, l'entitat no va alertar a la Policia el passat 16 de març, ni es va avisar per la plataforma web en aquelles dates. La Policia no té constància cap, i l'avís via web va tindre lloc ahir, 10 d'abril, tal com indica el document adjunt.

 Una vegada localitzat l'abocament, que prové de la propietat privada del responsable de l'associació denunciant, l'Ajuntament de Teulada Moraira s'ha posat a treballar i fins al lloc s'han desplaçat el personal de Serveis General i de la depuradora de Moraira.

 El Consistori ha facilitat al responsable el contacte de neteja perquè puga arreglar-ho de manera immediata i se li ha comunicat que es realitzarà una revisió, i en cas d'incomplir serà sancionat. El president de “SOS Moraira” ha assegurat a l'Ajuntament que realitzaria un comunicat desmentint les acusacions.

En tercer lloc, el Consistori vol desmentir que la platja fora catalogada amb “bandera negra” l'any passat, 2019, perquè aquella catalogació la va rebre en 2017, en afegir a la platja arena de pedrera, i aquella bandera no l'han tornada a donar a aquesta platja. En 2019 la platja del Portet va ser guardonada amb la bandera blava i la bandera Qualitur per la seua qualitat mediambiental.

 

El Consistori es reserva el dret de prendre  les accions legals pertinents contra el president de “SOS Moraira” Javier Gimeno per les acusacions abocades.