Actualitat

Els Moros i Cristians de Moraira ajornen el seu 30 aniversari al 202106 abril 2020Els Moros i Cristians de Moraira, que celebraven en 2020 el seu 30 aniversari, ha decidit suspendre les seues festes fins a 2021 per la crisi sanitària del covid-19. La Junta Central de Moros i Cristians es va reunir, telemàticament la setmana passada, amb el regidor de Festes, Aitor Llobell, per a informar-lo sobre la decisió presa pels membres de la Junta després d'una votació: suspendre les festes fins l'any vinent.

 

Els membres de les diferents comparses de moros i cristians van haver de decidir si ajornaven la seua celebració d'enguany, prevista del 15 al 21 de juny, o es cancel·lava i la majoria va decidir cancel·lar-la i deixar-la per al 2021. Els festers veuen difícil després d'aquest temps d'inactivitat poder celebrar les festes aquest 2020 amb normalitat i amb la major qualitat en cada acte,  per la qual cosa han decidit ajornar el seu 30 aniversari al 2021.

 

Les capitanies, que enguany les ostentaven la Filà Conqueridores i la Filà Califes Abassies passaran a ser les capitanies de 2021.

 

La presidenta de la Junta Central, Carla Beltrán ha declarat: “és un acte de responsabilitat amb la nostra festa, en aquests moments difícils el primordial és la salut i la seguretat de les persones. No sabem quant durarà açò i els Moros i Cristians de Moraira requereixen de molt de temps i esforç per a poder-se dur a terme, un temps que ara no tenim. El 2021, Moraira i la seua festa brillaran amb més força.

 

Per la seua part Aitor Llobell, regidor de Festes, ha agraït a la Junta Central i a tots els festers i festeres la seua responsabilitat i ha volgut traslladar a la presidenta tot el seu suport i afecte en aquests moments difícils per a la família de Moros i Cristians de Moraira.