Actualitat

Rosa Vila: "L'Ajuntament estarà al costat de totes les persones del municipi; treballem ja per a prendre les mesures econòmiques més eficaces i realistes"04 abril 2020Rosa Vila: "L'Ajuntament estarà al costat de totes les persones del municipi; treballem ja per a prendre les mesures econòmiques més eficaces i realistes"

L'alcaldessa de Teulada Moraira respon a les consultes ciutadans mitjançant un vídeo

L'alcaldessa de Teulada Moraira ha començat avui una nova iniciativa en la qual es busca una millor comunicació amb la ciutadania i respondre als dubtes que puguen tenir davant la crisi sanitària. La primera edil ha contestat a una vintena de ciutadans mitjançant un vídeo. Aquests vídeos es realitzaran cada dissabte mentre dure l'Estat d'Alarma, i les preguntes es poden enviar al correu: gabinetealcaldia@teuladamoraira.org.

Entre les qüestions enviades per la ciutadania s'han plantejat grans temes: preguntes sobre l'estat d'alarma, sanitat, serveis i economia. En el primer apartat l'alcaldessa ha volgut deixar clar, que l'Estat d'Alarma i les seues normes no són competència municipal, això correspon al Govern d'Espanya i que tota la ciutadania hem d'acatar. Davant la preocupació d'arribada de visitants aquests dies al municipi ha deixat clar que "les forces de seguretat locals i de l'estat augmentaran la seua presència per a evitar una arribada de turistes o persones amb segones residències". Al mateix temps que apel·lat a la responsabilitat personal "Les mesures de seguretat estan preses, ara som les persones els que hem d'assumir la responsabilitat de quedar-nos a casa i no eixir de forma no justificada i necessària".

Respecte a la sanitat, l'alcaldessa ha manifestat que tots els alcaldes i alcaldesses de la Marina Alta tenen reunions setmanals amb el responsable de l'Hospital comarcal Marina Salut per a estar al corrent de què succeeix. Les dades sobre casos de persones amb COVID-19 són responsabilitat de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana i els ajuntaments no tenen dades concretes sobre aquestes.

L'apartat d'economia ha estat el que major nombre de preguntes ha suscitat. L'alcaldessa ha deixat clar que en aquests moments s'estan estudiant tots els escenaris, per a prendre mesures efectives i que s'anunciaran quan estiguen ben determinades i aclarides, ja que, ningú sap quant temps es prolongarà l'Estat d'Alarma i la magnitud que tindrà en aquests moments. Respecte a les taxes municipals, torna afirmar que tots els pagaments estan suspesos i que aquells serveis que no es presten no s'hauran d'abonar.

"Cal diferenciar molt bé les competències municipals, de les estatals o autonòmiques, el nostre Ajuntament ja estudia la manera d'arribar on la resta d'administracions no arriben i que càpiga la seguretat que anem fer tot el que estiga a les nostres mans per a pal·liar els efectes econòmics en el nostre municipi".

Vila també ha volgut afegir que en aquests moments l'Estat permet a l'Ajuntament utilitzar el 20% del romanent de tresoreria i que aquests diners anirà íntegrament a ajudar a la ciutadania afectada per la pandèmia.

La primera edil ha finalitzat afirmant que des de l'Ajuntament s'està atenent tothom, que ningú es quedarà sense ajuda per als béns essencials en aquest moment. Finalment, ha agraït a tota la ciutadania el seu comportament en aquest moment i ha reconegut la gran labor de tots els serveis essencials que treballen aquests dies.

Això és un breu resum de tot el comentat en el vídeo, el qual es recomana veure completament i en cas de tenir dubtes, preguntar novament en la següent sessió, l'alcaldessa manté el seu compromís amb informar la ciutadania i atendre els seus dubtes.

Enllaç vídeo: 

https://youtu.be/_i9URAzNwTs