Actualitat

Els supermercats i comerços habilitats podran obrir Divendres Sant i Dilluns de Pasqua01 abril 2020Els supermercats i comerços habilitats podran obrir Divendres Sant i Dilluns de Pasqua per a evitar aglomeracions durant la crisi del coronavirus, però tancaran diumenges.

El Consell anul·la, mentre dure l'estat d'alarma, les obertures especials de superfícies situades en zones de gran afluència turística. 

El Consell ha publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució per la qual s'anul·len, mentre dure l'estat d'alarma, les zones de gran afluència turística (ZGAT), on els comerços poden obrir determinats diumenges i festius com els del període de Setmana Santa.

No obstant això, s'ha decidit habilitar dos festius, el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua, perquè aquests establiments puguen obrir. La raó d'autoritzar aquests dos festius de Setmana Santa exclusivament per a supermercats és que s'ha detectat que abans i després d'un dia festiu la gent compra més. Garantir que es compleixen totes les mesures de seguretat de distància social presenta major complexitat.

Segons ens han traslladat als tècnics de la XARXA AFIC, la intenció d'aquesta actuació de la Direcció General de Comerç, expliquen, és que «mentre dure l'estat d'alarma, s'intente tindre una normalitat dins de l'excepcionalitat».

D'aquesta manera, el consumidor «tindrà clar» que els supermercats sempre estaran oberts de dilluns a dissabte i, a més, es permet l'obertura de dos festius per a facilitar una compra escalonada.

Finalment, s'ha de tindre en compte que els establiments de menys de 300 m² de superfície de venda tenen llibertat horària i també cal tindre en compte les activitats habilitades a l'obertura que estableix el RD 463/2020 pel qual es declara l'estat d'alarma.

Per a més informació poden contactar amb l'agència AFIC-CREAMA del seu municipi.

Accedeix a la publicació del DOGV
http://www.dogv.gva.es/datos/2020/04/01/pdf/2020_2767.pdf