Actualitat

Les nostres persones adultes majors, una de les nostres màximes preocupacions23 març 2020Des de l'Ajuntament de Teulada Moraira volem prestar una atenció especial als nostres majors durant aquest període de confinament.

La reclusió a les nostres cases durant un llarg període de temps repercuteix de manera directa en el correcte funcionament cognitiu de les persones. Una fita que s'agreuja en el cas de la població adulta major, ja que són sensibles a experimentar alteracions de les funcions executives.
La pèrdua de l'orientació temporal és una de les més comunes. La noció del temps (número i dia) sol pertorbar-se amb bastant facilitat. El desenvolupament de la jornada no sol presentar canvis i la monotonia, rutina i homogeneïtat són l'origen de la disfuncionalitat.

Per això, els proposem una guia de materials que té com a objectiu potenciar les funcions executives durant el procés d'aïllament en les persones adultes majors que gaudeixen d'un bon estat de salut mental.

Cada dilluns es posarà a la disposició de tots nou material per a treballar durant la setmana.

Aquest material ha sigut donat per Adrià Llobell Sala, llicenciat en Ciències de l'Educació en l'especialitat de Pedagogia i gerent de l'empresa local “Reinventa’t, projectes educatius”.
Des de fa cinc anys és el responsable dels tallers de memòria impulsat per l'Ajuntament a Teulada i Moraira.