Actualitat

Teulada Moraira elabora un pla de contingència municipal i mesures preventives davant el coronavirus12 març 2020.L'Ajuntament de Teulada Moraira ha convocat hui una reunió amb els membres de la Corporació Municipal juntament amb la Policia Local i Protecció Civil per a tractar la crisi sanitària derivada del COVID-19.

 

Tenint en compte les indicacions rebudes des del Ministeri de Sanitat i de la Generalitat Valenciana, s'ha elaborat un pla de contingència municipal amb una sèrie de mesures destinades a la prevenció i contenció del COVID-19.

 

A més, es recorda a la ciutadania que s'ha de mantindre la calma i tindre responsabilitat i disciplina social; evitar els llocs concorreguts i les situacions de risc. Només d'aquesta forma es frenarà la propagació del virus.

 

Les mesures adoptades són les següents:

 

  • Tancament de centres educatius pendents de la resolució de la Conselleria d'Educació.

 

  • Es cancel·len tots els actes culturals, socials, esportius i festius fins a un altre avís.

 

  • Es cancel·len els mercats ambulants i rastre

 

  • Tancament del Centre Social i es cancel·laran les activitats de l'Associació de jubilats i pensionistes Sant Vicent Ferrer.

 

  • Tancament de totes les instal·lacions esportives municipals.

 

  • Es tancaran totes les instal·lacions dels edificis municipals quedant els serveis d'atenció al ciutadà operatius tant en la seu de l'Ajuntament de Teulada com en el Espai la Senieta. Es reforçarà el servei de cita prèvia telefònica.

 

 Mesures preventives

  •  Associacions festives, associacions en general i reunions de joves:

Es recomana que cancel·len activitats que concentren un grup nombrós de persones en locals tancats.

 

  • Bars i establiments comercials:

S'aconsella extremar la neteja.

 

  • Persones Majors:

S'aconsella a les persones majors seguir les recomanacions del Ministeri de Sanitat. Tal com ha declarat el mateix ministre, es recomana que grups de risc com a majors i malalts crònics limiten la seua activitat social i romanguen a casa; que s'eviten els viatges innecessaris; i que s'extremen les mesures d'higiene personal.

 

  • Autoprotecció:

És important seguir les recomanacions de Sanitat sobre el coronavirus i en cas de dubte telefonar al 900 300 555 on s'informarà dels passos a seguir.

 

Aquestes mesures seran de compliment fins a un altre avís estant subjectes a les indicacions de les autoritats sanitàries.

 

Recordem que els tràmits de l'Ajuntament es poden realitzar de manera telemàtica.