Actualitat

L'Ajuntament es reuneix amb el sector de la construcció per a estudiar mesures de suport davant la crisi actual01 juny 2020: 29 març 2024



 L'Ajuntament de Teulada Moraira es va reunir divendres passat a la vesprada amb el sector de la construcció per a conéixer de primera mà els problemes d'aquest sector davant la crisi sanitària actual i estudiar mesures de suport. Aquesta trobada, celebrat de manera online, va comptar amb l'alcaldessa de la localitat, Rosa Vila; el regidor d'Obres i Infraestructures, Héctor Morales i la regidora d'Urbanisme, Vicen Ferrando.

 

La reunió va servir per a prémer al sector i treballar conjuntament aquest amb l'administració local a la recerca de solucions que contribuïsquen a pal·liar els efectes de la crisi sense perjudicar a uns altres. El tema principal a tractar va ser l'Ordenança Municipal de Policia d'Usos, Parcel·lació i Edificació que prohibeix la realització d'obres durant els mesos estivals amb la finalitat de garantir el descans dels ciutadans i el turisme, principal motor econòmic de la localitat.

 

Totes dues parts van estar d'acord a mantindre una nova reunió al costat de les empreses del sector turístic, hostaleria i comerç per a arribar a un consens que afavorisca a tots els implicats, perquè en aquests moments, és necessari que les constructores recuperen el temps perdut en la pandèmia i que es puga garantir al turista una estada de qualitat, sense excés de sorolls.

 

 Mancant aquesta reunió que es realitzarà en breu, una de les mesures que es prendran segurament serà el poder treballar a l'estiu amb obres de manteniment i acabats sota un horari fixat, i suspendre-les durant el mes d'agost, el de maig afluència turística. Aquesta mesura seria transitòria, únicament per a aquest estiu.

 

“El nostre municipi sempre s'ha caracteritzat per oferir un turisme familiar de qualitat i a l'avantguarda. Vam ser de les primeres localitats costaneres que regulem les obres a l'estiu per a garantir el descans, i volem mantindre aquesta característica nostra, sobretot davant un any complicat com aquest. Però, no podem oblidar que aquesta crisi ha tocat a tots els sectors, i hem de contribuir a pal·liar els seus efectes en la mesura que siga possible. Per això, el millor és mitjançant el consens buscar solucions que beneficien a tots, sense danyar a ningú”, ha comentat Rosa Vila, alcaldessa de Teulada *Moraira.

 

“Voldria agrair a tots els empresaris de la construcció la seua predisposició a treballar junts i a reunir-nos amb altres sectors per a establir les millors solucions. Queden emplaçats a la pròxima reunió amb turisme i comerç en la qual junts prendrem les millors decisions per a garantir un turisme de qualitat i l'activitat de les nostres empreses”, ha finalitzat Héctor Morales, regidor d'Obres i Infraestructures.