Actualitat

Teulada Moraira llança un Pla de Mobilitat davant l'obertura total de les platges en fase 230 maig 2020: 28 març 2024



L'Ajuntament de Teulada Moraira va reunir ahir el Comité de Platges per a treballar sobre l'obertura total després del pas a la fase 2. Aquest grup de treball, compost per edils i tècnics de Medi Ambient i Platges, Turisme, Serveis Generals i TEUMO, ha posat en marxa un paquet de mesures de seguretat i higiene, i va aprovar el Pla de Mobilitat de platges segures presentat per la Regidoria de Platges.

 

Aquest pla té l'objectiu de regular el trànsit de persones a les platges de la localitat, marcant les zones d'entrada i eixida de cada arenal perquè no es concentren. El Consistori està elaborant una cartellera informativa per a mostrar com està regulada la mobilitat en cada platja i les normes de seguretat a seguir per a evitar la propagació de la pandèmia, com mantindre la distància de seguretat, l'ús de màscara en cas de no poder mantindre'l, etc.

 

Dilluns que ve, amb el pas a fase 2, totes les platges de la localitat estaran obertes al bany a més de per a passejar i fer esport, usos per als quals ja estaven disponibles. La platja de l’ Ampolla es troba en treballs de manteniment pel que no estarà disponible aquesta primera setmana. El servei de salvament i socorrisme començarà el pròxim 8 de juny en tot el municipi.

 

El departament de Medi Ambient i Platges està elaborant un pla de contingència, tal com sol·licita la Generalitat a tots els municipis costaners i les mesures que es duran a terme per a garantir la seguretat  una vegada s'inicie el turisme internacional.

“Seguint les indicacions de Conselleria hem posat en marxa aquestes primeres mesures. En aquests moments, amb la mobilitat reduïda al país, no es preveu que es massifiquen les platges, no obstant això, volem apel·lar a la responsabilitat de la ciutadania perquè mantinguen les mesures de seguretat dictades pel Govern i les normes que s'establiran a les platges. Una vegada s'inicie la temporada turística es reforçarà el control d'accés i la informació”, ha comentat Carlos Martínez, regidor de Medi Ambient i Platges.