Actualitat

L'Ajuntament invertirà 294.235 euros a ajudes al comerç i l'activitat emprenedora dins del pla Reactiva´t Teulada Moraira22 maig 2020: 28 març 2024



L'Ajuntament de Teulada Moraira va aprovar anit, en el seu ple ordinari de maig, destinar 294.235 euros a diferents ajudes i campanyes de dinamització del comerç i l'activitat emprenedora dins del pla Reactiva’t Teulada Moraira, amb l'objectiu de pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

 

Els 294.235 euros estaven destinats a les diferents festes de la localitat que no se celebraran en 2020 i s'han alliberat mitjançant modificació pressupostària per a ajudar a la ciutadania afectada per la crisi sanitària. D'aquest pressupost es destinaran 200.000 euros per a la línia de subvenció Reactiva’t Teulada Moraira, 85.000 euros a una campanya de dinamització comercial a través del foment del consum en el comerç local, 5.000 euros a ajudes a l'activitat emprenedora i 4.235 euros a Comerç.

 

El plenari va aprovar també, dins de les mesures per a ajudar als afectats per la crisi del COVID-19 la suspensió de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de via pública o terrenys d'ús públic, quant a taules, cadires i expositors fins al 31 de desembre de 2020. El que suposa 265.000€ del pressupost municipal. 

 

“Continuem treballant per a ajudar als veïns de Teulada Moraira davant la crisi sanitària i econòmica que estem passant. Tal com anunciem, una de les mesures seria ajudar als comerços, autònoms i emprenedors. Per a això, hem modificat els pressupostos municipals i destinat els diners que s'anava a utilitzar en les diferents festes d'enguany, a ajudes per a ells. A més, el Consistori ha eliminat la taxa d'ocupació de via pública perquè puga exercir la seua activitat la hosteleria sense gravàmens. Això suposa 265.000€ que estaven contemplats en el pressupost 2020 de l'Ajuntament i que no es percebran”, ha comentat Rosa Vila, alcaldessa de Teulada Moraira.

 

Aquestes ajudes se sumen a les aprovades en el mes d'abril passat en el qual es van destinar 297.000 € a augmentar la partida d'emergència social per a ajudar a les famílies més necessitades de la localitat. Actualment, més de 250 famílies han rebut ajuda alimentària.

 

Aquesta és la segona vegada que, a causa de l'Estat d'Alarma, se celebra un ple de manera telemàtica i es retransmet en directe per les xarxes socials de l'Ajuntament.